Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев: Колкото и да опитват да омаловажат нашия труд, България вече има антикорупционна организация, която е член на антикорупционните органи в Европа

0
2790

Снимка: Георги Колев БЛИЦ

В работата си не съм допускал грешки. Сбърках в комуникацията с медиите. Вероятно трябваше още в началото да изляза и да обясня за всички лъжи, които се изговориха. В морален план не мисля, че съм бъркал. Това заяви в ефира на Нова тв Пламен Георгиев, след като хвърли оставка като шеф на КПКОНПИ.

Случаят с терасата Георгиев определи като „безумно внушение“.

„Архитектите през 2005 г. са конструирани така, че изходът й е само от моя част. Тя е обща. Аз плащам данъци – нещо, което вероятно почти никой друг не прави от тези, които притежават такива тераси“, заяви той.

„Разбира се, че когато човек има нужда от такова жилище, си го купува. Точно в тази година – 2017-та, ми се роди малкият син. Имам тийнейджър и двамата няма как да съжителстват. Когато си продал наследствен имот и изтеглиш кредит – какъв е проблемът да си купиш жилище. Дори съседите дойдоха на другия ден, след като го купих, понеже навсякъде им тече и започнаха да ме молят да се правят спешни ремонти.“, запита Георгиев.

Запитан за заплахите бившият шеф на КПКОНПИ заяви: „За последните 2 години комисията е отнела 40 млн. лева имущество с влезли в сила решения на съда. Това няма как да няма отговор. Имаме искове за над 3 млрд. лева, внесени в съда. За мен ще издържат в съда. Ние сме убедени в това“.

„Съдът е допуснал обезпечителни мерки. Толкова лъжи се изговориха по време на този скандал. Аз съм прокурор. Има заплахи, които не съм ги оценил аз. Имена не мога да назова. Като кажа конкретно име без да имам доказателства, това означава клевета“, добави той.

На въпрос, като се върне в Спецпрокуратурата, няма ли да е мишена на заплахи отново, Георгиев отвърна: „Разбира се, че ще съм мишена, но няма как да е в такава степен. Тук интересите бяха много големи и работата, която се свърши, беше много сериозна. От април до април комисията има десетки случаи на корумпирани служители, предадени до прокуратурата“.

Запитан какъв човек трябва да го наследи, той каза: „За мен човекът, който ще ме на следи, трябва да е решителен и да продължи да надгражда това, което вършим, защото това са успехи. Колкото и да опитват да омаловажат нашия труд, България вече има антикорупционна организация, която е член на антикорупционните органи в Европа“.

На въпрос говорил ли е с Борисов преди да подаде оставка, Георгиев обясни: „Не, разбира се, това е поредната глупост, която четох по медиите. Няма причина да коментирам с премиера как ще постъпя. Не знам защо се замесва името на премиера“.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук