Бисери и култови фрази на депутатите от 46-ото Народно събрание

0
48
Поглед към краткия живот на 46-ото Народно събрание, но под различен ъгъл с най-запомнящите се моменти, скандали и култови фрази от този парламент, посочва NOVA.

Първият звънец удари на 21 юли. Парламентът започна със заявка за цял мандат, която така и не се изпълни, и с неволна грешка на най-възрастния депутат: „О, моля да бъда извинена. Бабите забравяме. Нека да изслушаме химна на Република България”, каза Мика Зайкова.

46-ото Народно събрание ще се запомни и с куриозни моменти, когато един срещу друг заставаха както свои срещу свои, така и свои срещу чужди със сравнения:

„Председателят на парламента, който трябва, според мен, да се държи като председател при всички случаи, а не като болонка на някой сценарист”, каза зам.-председателят на парламента Татяна Дончев за Ива Митева.

„Болонката може да бъде приятел, но болонката може да има и много силен характер”, отвърна по-късно през медиите тя.

Имаше и обиди.

„Госпожо Кирова, да ви платя ли за консултации по водене, или ще ни третирате като общинския съвет на Видин”, попита пак Татяна Дончева.

„Никога не е имало такъв грозен водещ”, посочи Росица Кирова.

Не липсваха и метафори. Депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев беше изгонен от залата, защото носи дънки.

„Те не са просто дънки. В тях има символ. Това е скъсаното доверие между гражданите и политиците”, обясни той.

Критики отнесоха и свои от свои. Искрите прехвърчаха между депутатите от „Има такъв народ” Тошко Йорданов и Ива Митева.

Не в съдебната, а в пленарната зала се чуха и обвинения. За кражба на депутати от Татяна Дончева с листчета с надпис „500К“.

„На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 години”, обясни Радостин Василев, с когото депутата от „Изправи се БГ! Ние идваме!” се срещна.

„Поразителен синхрон между действията на ИТН и ГЕРБ, те са като ансамбъл синхронно плуване”, заподозря Мая Манолова.

От трибуната на най-висшата институция у нас се заговори дори за сватба.

Наказаха депутати за неприлични думи: Заговориха за сватби, шаферки и „шавлива политическа булка“

Преди седмица председателят на парламента Ива Митева наложи наказание „забележка“ заради неприлични думи на депутатите от „Има такъв народ“ – Филип Станев, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и от „БСП за България“ – Георги Свиленски.

Реплика на Георги Свиленски от „БСП за България“ стана причина за поредица от процедури по начина на водене и лични обяснения. Стигна се до неприлични думи и обиди на народни представители.

Свиленски попита има ли сватба и годеж между ДПС и ИТН, а колегата му Стоян Мирчев допълни с обстоятелствата, че г-н Йорданов бил булката, а Филип Станев – шаферката.

„Сватбата е ясна, партито ще е довечера най-вероятно в Делта Хил при чичо Славчо“, каза Мирчев. Филип Станев от ИТН реагира в лично обяснение като посъветва Мирчев да спре да се държи като мъж с едро тяло и заешко сърце, след което го посъветва да спре да всява интриги.

Тошко Йорданов: В парламента цари лицемерие и „Татянадончевщина“

Колегата му Тошко Йорданов от ИТН също в лично обяснение посочи, че БСП е „доста шавлива политическа булка“. Влязохме в тази история, защото вие приехте три различни неща и забъркахте тази каша, каза Йорданов. Той се обърна към Стоян Мирчев от левицата с думите, че само маймуните помнят три минути.

Станислав Балабанов също се включи с искане за процедура като заяви, че досега е мислил Свиленски за „палячото на групата“, а това се е оказал Мирчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.