Близо 1,3 млн. пенсионери ще получат 40 лева надбавка за Великден

0
255

Всички пенсионери, които получават до 363 лева пенсия ще получат допълнително за Великден по 40 лева.

Тази мярка ще засегне 1,249 милиона пенсионери. Това заяви управителят на НОИ Ивайло Иванов пред БТВ.

Той посочи, че на днешното заседание на Министерски съвет ще бъде взето решението за великденските надбавки на пенсионерите. Той подчерта, че хората няма нужда да се редят на опашки, защото документите им ще бъдат предвижени служебно.
В страната има 405 хиляди работещи пенсионери. От тях на 258 хиляди пенсията ще им бъде служебно преизчислена. Те не трябва да подават никакви документи. Преизчисляването започва на 1 април.

„Моят призив е тези хора да не идват в НОИ, техните пенсии ще бъдат преизчислени служебно. Ще си получат възнаграждението за работата, която са положили през последната година. Спестяваме на хората да идват при нас“, каза управителят на НОИ.
Ивайло Иванов очаква увеличаване на безработицата, поради факта, че към момента много хора в трудоспособна възраст се прибират от чужбина и се регистрират като безработни у нас.

12,5 милиарда лева е бюджетът на НОИ. От тях 1,3 милиарда са за изплащане на различни видове болнични. Средства за момента има, категоричен е управителят на НОИ Ивайло Иванов.

Броят на хората поставени под карантина са 2500, от тях със съмнение за коронавирус са 810. Те са проверяват от МВР. „Около 40 вече са случаите, за които сме сигнализирани от органите на реда, че не спазват карантината. Ще лишим тези лица от парите, които трябва да получат“, каза Иванов.

News24sofia.eu

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.