Божанков от БСП свързва вота на недоверие със случаите на несигурност и насилие

0

„Обществото ни наближава една граница, от която няма връщане назад – границата на нетърпимост“, коментира пред НоваТВ депутатът от БСП Явор Божанков, след като бе заплашван с пистолет, докато шофира по магистрала. Той счита, че това е грубо погазване на обществения ред и законите на държавата.

Той обясни, че  вотът на недоверие се иска и заради тези зачестили случаи на насилие и несигурност.

Според Божанков, причините да се стигне до тази граница на нетърпимост в обществото се крият в правораздавателната система, в съдебната система, в полицията.

„Трябва да се търсят причините за разпада на институциите, които водят до чувството за несправедливост и до това, че накрая хората ще вземат всичко в свои ръце“, обясни той и допълни, че има агресия на всички нива в обществото.

„За да се намали агресията по пътищата, ще предложа да се въведат видеорегистратори. С данните от тях ще може да се прави анализ“, коментира Божанков.

„Проблемите не могат да се решават, защото полицаите напускат системата, няма кадри, а в същото време се измени законът и частни фирми се занимават с обществения ред. Това е абсурд. Не може посред бял ден да се вадят оръжия. Ние сме в Европа, в 21 век, а не в каубойски филм“, добави той.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.