Борислав Цеков отговори на ГЕРБ за призива да бъде отстранен от президента Радев

0
6776

Винаги ще казвам истината за управлението и неговите безобразия, както и ще признавам положителното, ако има такова. Това каза юристът и председател на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков пред „Фокус“ по повод призива на депутати от ГЕРБ към президента да го освободи от правния си съвет.

По думите му атаката срещу него е част от опитите да бъде затворена устата на всички критици на управлението.

„Няма да стане. Нито пък ще ми затворят устата“, заяви Цеков.“Винаги ще казвам истината за управлението и неговите безобразия, както и ще признавам положителното, ако има такова. Това е принципният подход. Останалото е политическа партизанщина“, добави той.

Юристът добави, че призивът към президента Румен Радев да го отстрани като съветник е част от атаките на управляващите към президента. „Аз не съм „съветник“ на президента, не съм на щат, не съм на държавна заплата. Членовете на правния съвет са на обществени начала и предоставят правни становища от време на време и по отделни теми, когато има нужда от това“, заяви Цеков.

„Лъжата и манипулацията не могат да бъдат основание за санкции от президента. Той е доказал, че за него правовата държава и моралът са над всичко“, каза още Цеков.

По думите му в случая е ясно е, че не става дума за принципи, а за политическа атака и опит за затваряне на устата на критиците на управлението, сред които е и самият той./novini bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук