Борисов изригна гневно: Правят ме заложник! При Дянков имаше пица, а след тези ще остане само…

0
185

Петков се чуди как сега „да обуе“ Радев за Северна Македония, защото е дал обещания и без тях няма да видим Плана за възстановяване, разкри още лидерът на ГЕРБ

Въпреки нашето запъване за избори, ние виждаме, че те идват. Хората ще ги изгонят. Такова безсрамно лъжене, въпреки огромната подкрепа в някои медии. Откровени лъжи. Просто трябва да сложат на екрана това, което ви каза Делян Добрев. От едната страна, Кирил Петков – 4 милиарда за бизнеса. От другата страна, отговорът на министъра на енергетиката – 1 милиард. 3 милиарда лъжа, а това за вас не е новина. 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Шумен.

А ние сме крали с милиарди. Този човек милиарди, милиони ги няма за нищо. И то не е казано от нас. Цитираш Петков и до него отговора на енергийния  министър на парламента, че е само 1 милиард. А отдолу „абоут“ 3 милиарда. Няма такова нещо, каза още той.

„Разчитам на нашите общински съветници, защото като се почне от зали, пречиствателни станции. Ние всичко плащахме напред, за да сме сигурни ,че ще стане, както бе за „Хемус“. Всичко е обрасло в трева, пустош. Как може българите да гледат една година как всичко се срива, а да им говорят, че тези били чисти и призрачни. За 3 секунди продадоха газа и засекретиха фирмите. И край. няма журналистически въпроси. А те продължават да жулят.

Какво стана със зърното? Къде са тия милиард и двеста. Вие обяснявахте как Киро е осигурил хляб на всяка българска трапеза. Едно кило пшеница купиха ли? Това му се видя малко за лъжа. Отиде и каза, че ще изнасяме житото на Украйна през Варна. То няма жп линия. Горе има Констанца. Може между Канада и Австралия да познава по-добре географията,. Но той не знае къде е Варна, Балчик, Констанца.

Накрая техния министър каза пред ЕП , че България не може да е хъб за украински стоки. А вие какви репортажи. Киро изнася милиони тонове жито на Украйна. Спасява света. Всички си подписаха договорите с „Газпром“, имат си евтина газ и си мълчат, не са такива герои“, продължи Борисов.

„Какво казва нашата държава, че каквато е разликата ще плати държавата, но държавата това сте вие. Сиреч 100 милиона на месец държавата ще ги даде на посредниците, Крадат ви. Искате пак да ме направите заложник, като след Орешарски. Нека да обяснят. Виждате разликата в балансите. Една елементарна сметка може да чуят и медиите“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„В същия ден, в който ЕК прогнозира 12% инфлация за България, а растежът ще се забави до 2.1 през 2022 година. Вместо те на същия ден да намалят на половина разходите, те излязоха с гръмко обещание за 21% от пенсиите, детски, какво ли не им дойде на акъла. Сиреч, колкото вече обедняваш и да свиваш разходите, ти толкова повече залагаш за следващите години. Това се нарича инфлация. Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0 и 3% сме държахме инфлацията три правителства“, обясни Борисов.

„Гледах хвалебствени репортажи как щели да намаляват горивата. Журналистите да кажат кои 50 литра, кой месец, ами ако сме с 3 коли. От 1.2 при Лошия ГЕРБ сега е 3,5 лева литър бензин. Сиреч, те ти бъркат у джоба, взимат ти два лева, дават ти петдесет стотинки и ти казват бегай си купи сладолед.

Те ви лъжат безсрамно и правят невъзможно изправянето в следващите години да върнем нормалния живот. И тогава, като ГЕРБ ви даде 50 лева, те са 50 лева. Сега може да ви дадат и 150, но те вече са нищо“, каза още Борисов.

По думите му правителство на Кирил Петков в момента прави грешка, която всеки финансист я забелязва.

„С всяка мярка вдигат инфлацията, а това се информира с много постна пица, даже коричка хляб. При Дянков имахме пица след тройната коалиция, сега – коричка хляб. Това ще остане. Предупреждаваме, нека си управляват както си искат, но българите да знаят, че търпението им струва милиарди, които нямаме“, обясни той.

От 57 милиарда отидохме на 124 милиарда БВП. Каква е борбата с корупцията за едната година, през която ги няма ГЕРБ? За една година какво разкриха, какво видяха? Резултатите какви са? Джемкорп, газ, посредници, батерии, припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ също подчерта, че правителството на Петков е дошло с обещания за прозрачност. „Коя комисия те не засекретиха. И кои журналисти отидоха да тропат, за да се знае какви ще са цените на тока, къде отиде газа. Няма, мълчание“, ядоса се той.

„Явно е обещал много за Северна Македония, но като усети, че партньорите не искат да подадат. Януари имахме КСНС при президента, където всички партии да се обединим. Сега сме май. Сиреч след два месеца той вика нов КСНС. Ми да свикваме за всичко КСНС, за да може Радев и партиите да излязат виновни, защото без това решение няма да има План за възстановяване. Петков се чуди как сега „да обуе“ Радев.

Петков с извънредно обръщение към Радев ВИДЕО

Абе, излез пред нацията и кажи: това е много важно, обещал съм, не искам поколения българи и македонци да се мразят. Външен натиск? Кой те натиска бе, Киро? Кой ви натиска, кажете им имената“, коментира Борисов искането на Петков за нов КСНС при президента за Северна Македония.

От всичко, което виждат, е омразата в очите на началниците на кабинетите. Млади хора, нека да работят за любов и разбирателство, направи извод Борисов.

„Но тяхната ярост и злоба идва от паниката, която усещат. И понеже са поели ангажименти, които явно не могат да изпълнят, сега панически се стараят да се скрият или зад Радев, или зад някой, който искат да им помогне, не знам… И може би не ми отива да го кажа, но ако аз бях на мястото на Радев, щях да кажа – добре, ще сложа едно служебно правителство.

Нали всички социолози казваха – страшни били служебните правителства! Ама страхотен министър на икономиката Асен Василев. Но такава манипулация, лъжа, измама с много пари отвънка… Само че сега хората викат – какво ще правим. Още не сте разбрали какво ще правим.

Ща обеднеем жестоко. Трябва да търсим някой като Кирил Ананиев – да стегне колана и – за хората, за хората. Затова не ми говорете за вот на недоверие, за предсрочни избори. Не участвам! Защото ако народът не скочи веднага, септември-октомври, когато дойдат сметките за парното… Защо хората, които не са на парно, няма да получават компенсации?

Ама една държава като тръгне само на компенсации и обещания, и да дойде някой много умен, оттатък Канада, на третата година ще трябва да върнем тези милиарди, които взеха заем. А кога ще платят на армията, на полицаите, пожарникарите? А учителите, лекарите, сестрите, санитарите? А инфраструктурата?“, каза Борисов.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук