събота, април 20, 2024
Google search engine
дом Топ Борисов към медиите: За нас вашите репортажи са по 10 000 лв....

Борисов към медиите: За нас вашите репортажи са по 10 000 лв. на минута без ДДС, а Радев…

0
2630

Защо ваксинират с изтекъл срок на годност?! Ефикасна ли е, като е безвредна? Ще ги предпазва ли, запита бившият премиер

Ваксинират хората с ваксини с изтекъл срок на годност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като се черкува в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Асеновград. Там той беше посрещнат от пловдивския митрополит Николай, съобщават от Епицентър.

„Тук сме, за да видят всички хора как се грижим за манастирите, да идват и те тук и да помагат. Радвам се, че има толкова млади хора“, обяви Борисов, с когото дойдоха и десетки от младежите на ГЕРБ.  „Радвам се, дядо владика, че идват хора. Изглежда прекрасно“, похвали Борисов поддръжката на манастира.

„Обръщам се към медиите по няколко теми, които нарушават всякакви принципи норми и морал – кандидат-президентът Радев се възползва от безплатно отразяване в медиите. За нас вашите репортажи са по 10 000 лв. на минута без ДДС. А той за стотици хиляди левове ползва бонуси. Това равностойно отразяване ли е?“, изтъкна Борисов.

„Защо не отиде премиерът в Брюксел, а той? Или това, което днес прави и му текнало, че ще събира министрите и на живо ще го отразявате пак без пари. Утре пак се ходи на кампания. Медиите да кажат защо кандидат президент свиква правителството. Единственото, което трябва да направи, е да издаде указ и да освободи Кацаров.

Сега след 2 години безхаберие от негова страна, сега се е сетил, а не обясниха на хората за ваксинирането и удължените срокове за ваксините и създават паника. Сега тези хора, които вършат престъпления, защо продадоха ваксините в срок, а други ги подариха?“, попита Борисов.

„Защо ваксинират с изтекъл срок на годност?! Ефикасна ли е, като е безвредна? Ще ги предпазва ли? Три дни го отразявахте от Брюксел, в неделя уж събира министри – ами ето това са над 120 000 лв., които му подаряват медиите. А останалите кандидати не са равнопоставени. Нали той говореше за почтеност, това почтено ли е? Като обясняваше той на Шипка, че няма щаб и вирус, ние ли бяхме виновни“, отново попита Борисов.

„Ние всеки ден молим да се ваксинират хората от месеци, а за него все едно нямаше нищо. Сега пък едно въже се скъсало и прекратили операцията за кораба и продължават да тровят Черно море“, коментира и казуса с „Вера Су“ Борисов.

По повод цената на тока той цитира Васил Велев от АИКБ, че близо 100 млн. лв. са прибрани от фирми със спекулацията на цените.

„Къде са тези 100 млн. лв., ако не по „Пътя на Копринката“, защото те са на власт и не се ли накрадоха? Очакваме сега Рашков да извади нещо гадно срещу нас, за да се занимавате пак с нас и да ни питате кого сме яли, а те да си правят, каквото искат“, каза Борисов. Той обяви, че всички партии, дори БСП, искат оставката на Стойчо Кацаров и Радев трябва незабавно да го уволни, вместо да опитва да прикрие хаоса.

„Защо спряха зелените коридори, където ние ваксинирахме по 43 000 на ден и досега щяхме да сме забравили и да отваряме като в Западна Европа. Всички лекари се ваксинираха публично, а той тайно – защо? Аз лично не му вярвам. Аз също лично се ваксинирах, проф. Балтов, проф. Мутафчийски, за да дадем пример“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„При Радев цената на тока скочи за 6 месеца 5 пъти! Ето това ни донесе той – чудовищна инфлация, ръст на всички цени, на тока, на газа и на всичко. И при мен имаше международни кризи – мигрантски, гръцки, ковид, но не съм казвал, че Радев ми е виновен. Хората очакват решение, а те днес какво решиха на това събрание, освен той да обяснява, че се интересуват сега от здравето на хората.

А всъщност той се интересува от Пътя на Копринката и на Пламен Узунов. Г-н Велев не ни е почитател, но вчера каза – близо 100 млн. лв. и синдикатите се смеят, защото знаят дори имената на хората на Радев, които вдигнаха цената на тока и прибират“, заяви още Борисов.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук