Борисов огласи още падащи забрани и обяви важна новина за всички ученици ВИДЕО

0

По думите му матурите се изместват най-вероятно със седмица, а образователният министър ще трябва до дни да каже как ще се процедира с учениците в 7-и и 12-и клас

Днес министър Ананиев ще разреши инвитро процедурите. Има много жени и семейства, които имат нужда от това. Всички сме съгласни, че колкото и да има риск, другият риск е още по-голям. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение на Южния парк, в който днес се провежда тестово допускане на майки с деца.

С него бяха здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, столичната кметица Йорданка Фандъкова, ген. Венцислав Мутафчийски, шефът на РЗИ – София, както и образователният министър Красимир Вълчев.

„Следващото, което касае много родители и деца – 7-12 клас. Разпоредил съм да се предложи вариант за 7-и и 12-и клас, чрез който те да завършат физически училищата. Това им важи за кандидатстване, затова тези два випуска са с приоритетно значение.

За другите вариант искам до 7-10 май. Кога ще се пускат и как ще се продължи. Искам да знам кога ще са кандидат-студентските изпити и матурите“, каза той.

„Мислехме на 29 май и 1 юни да са държавните зрелостни изпити, но ще ги изтеглим със седмица по-късно“, каза Борисов.

„Имаме близо 60 починали с тежки съпътстващи заболявания. Искаме да предпазим хората и всички, които имат малко акъл, са казали, че България се справя отлично“, каза Борисов.

„Медицински нищо не показва, че карантината трябва да падне по-рано. Карантината със сигурност ще остане и то за дълго време. При нас е свободия. Нека удържим натиска върху болниците. Това е основната ни цел“, призна Борисов.

„Имаме още 500 празни легла. Това ни е границата. Искаме всички да оценят, че полагаме грижи за всеки един човек“, каза премиерът.

„Заради софиянци ще дадем възможност и на другите градове. Нека покажем, че сме дисциплинирани. Голяма борба“, завърши той.

Blitz.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.