Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

0
35
Бойко Борисов

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост –  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни.

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът.

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

„Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората“, добави Борисов.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.