Борисов с култов бисер кой ще барне „Черния Петър“, лепна нов прякор на Асен Василев НА ЖИВО

0
49

Щетата, която нанесоха на държавата, е толкова голяма, че лидерите и партиите ги е страх да управляват, смята той

Животът е пълен с обрати. Но човек трябва да има морал. Да ми отрежат езика, ако някога чуят да кажа една лоша дума срещу Симеон Сакскобургготски. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция по повод името на Петя Ставрева.

„Спрете да мислите за местните избори, вие не сте от ПП и ДБ. ГЕРБ категорично ги победи – темата кой е първи вече не съществува. Само за 6 месеца провалът ги докара там, за да трябва да се събират, за да могат да ни бият.

„Нали добри са били, защо не ги разбра народа? Как да ги разберат, като те го съдраха народа“, добави той.

„Вижте какво стана с газа. Държавата две години компенсира бизнеса. От къде излиза сметката само да се компенсира? Помпа се инфлацията, Асен Василев е цар в това. Народът обедня обаче, потреблението падна. Любимото нещо на финансов министър е да отпусне инфлацията. Това е скритият данък, който прибираш от населението“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му това носи такъв омагьосан кръг след това. „Защо пенсионерите не са доволни? Защото сумарно са вдигнали повече пенсиите. Ние наистина им дадохме само 50 лева, но сега тези 200 отгоре се харчат за един пазар“, каза Борисов.

„Кашкавала го взимат за 9.30 от производител, а в магазина е 34 лева. Вие срам нямате ли бе? Кой ви го разреши това. Кой министър го разреши това да се грабят така беззащитните хора със 100 – 200%“, запита Борисов.

Борисов призова кметовете да направят в центъра на градовете си тържища на производителите. „Тези домакини, които пазаруват знаят колко кашкавал харчат за седмица. Ще отидат да си го купят за 10 лв. от производителя. Тогава в магазина ще им стои кашкавала. Меркел ме е занимавала да не натискам вериги. Тогава й казах „добре, Ангела, ако аз ви докарам тука неща да ви подбия вашия пазар, какво?“. Тя ми каза „не може“. Като не е честно, тогава се оправих“, похвали се бившият премиер.

„Щом става въпрос за джоба на гражданина, не прекаляваме“, категоричен бе той.

„Кажете къде ПП е построило нещо? Всъщност кое правителство, различно от това на ГЕРБ е построило нещо, за да отида да взема една ядка аз“, каза той.

„Да гледат прекрасния филм „Баш майстора“. Покажете ни къде да отидем, за да вземем нещо, направено от другите“, призова Борисов.

„Къде са построили, за да отида да видя. Искам да видя като дойдат до Враца и минат през 1000 дупки, какво ще станат. Има ями, аз спуках гума. Това е международен път“, каза той.
Борисов даде пример как преди служебното правителство е признало, че заради ПП горивото е било с лев по-скъпо, но от партията са писнали, че предизборно са им рушали рейтинга. „А служебното правителство сега какво прави с министър Шишков, същото, но ние нищо не казваме“, каза Борисов.

„Той да има късмета да стане главен архитект, ама бог да го прости детето. На софиянци ще направи такава хубава работа, че после ще ни търсят“, каза той.

„Честно е Росица Велкова да изкара какви са параметрите в момента на финансите на държавата, защото когато обещаваш, а не знаеш какви пари има в държавата, нямаме тригодишна финансова рамка, може да излъжем. Трябва да знаем какви пари има, за да сме честни с хората“, призова още бившият премиер.

„Щетата, която нанесоха на държавата, е толкова голяма, че лидерите и партиите ги е страх да управляват. Затова сега си измислят разни неща – ние се обединихме, ама ще гледаме местните избори. Нали като ги спечелят, кметовете ще искат пари, от къде ще ги вземат. Цветанов преди ни викаше „имаме кмет тука и тука“ и аз му виках „стига бе, не ни трябва, те първи идват да искат пари““, разказа Борисов.

„Патриоти са тези, които кажат благодаря на Радев, че за две години прави каквото можа без партия и парламент. Не му благодаря за Киро, Асен и Рашков, които ни натресе. Той сам каза, че шарлатанията ще спре. Време е да се стегнем и да управляваме. За две години 6 пъти се събираме и говорим едно и също. Те говорят, че ще вдигат пенсиите с 20%, при положение, че инфлацията е 40%. Дайте да стане 60?“, риторично попита той.

„5-и път да не се направи правителство и да се оправдаем с президента, за да търсим местните избори, това не е честно към народа“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„Който изтегли „Черния Петър“ и направи правителство, ще загуби местните избори“, смята Борисов.

„Далавераджиите все казват „е има как да стане“ и те сега си го сложиха за слоган. Замислете се“, каза той.
blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук