БСП ще продължи преговорите с „Има такъв народ“

0
2612

Националният съвет на БСП и коалиционните партньори на парламентарната група взеха решение преговорите с „Има такъв народ“ да продължат.

Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя категорично отхвърли исканата й оставка на протест пред „Позитано“ 20. „Тези 60 души не представляват членската маса на БСП, която надхвърлят 80 хиляди души“, категорична бе Нинова.

„Обявяваме се, че искаме да гарантираме сигурност на гражданите и стабилност за България и ще положим усилия за съставяне на редовен кабинет и работещ парламент. Нашата цел е парламентът и правителството да довършват пълното разграждане на досегашния модел на управление“, заяви лидерът на партията.

Тя обяви пет приоритета, които БСП залага в политиките по съставяне на правителство.

Първият е социалната политика и политиката по качество на живот, която включва борба с неравенството и бедността, увеличаване на доходите, в това ч1исло преизчисляване на пенсиите и политика за младите и работещите хора. Вторият приоритет е здравеопазването, реформа в здравеопазването, която да гарантира достъпно и качествено здравеопазване и да изпълни конституционното условие за достъп до безплатно здравеопазване на българските граждани.

„Третият приоритет е образование, наука и култура. Четвъртият е бора с корупцията и качествена съдебна реформа. Петият – възстановяване на икономиката“, каза още Нинова.

dariknews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук