България под обсада: Каква е обстановката в страната?

0
2836

На места се образуваха километрични опашки

Днес всички областни градове в страната осъмнаха под полицейска блокада. Ето каква е обстановката в първия ден от по-строгите мерки срещу COVID-19:

Километрични опашки на изхода на София за АМ „Тракия“, при разклона за Елин Пелин.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства. Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат, съобщават от БНТ.  Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Спокойно е движението в Русе.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра от тази сутрин, след въвеждането на по-строги мерки срещу разпространяването на коронавируса. Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда. За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

Опашки се образуваха в Пловдив.

13 КПП са разкрити в Пловдив. На повечето входно- изходни артерии на града вече има опашки от автомобили. Проверките на документи са изключително щателни. Въпреки чакането, повечето шофьори проявяват разбиране и към момента напрежение няма. По-големи тапи и проблеми с движението се очакват в понеделник.

Интензивно е движението във Варна.

На един от най-оживените изходи на Варна – към АМ „Хемус“, движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите. Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание. Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

Километрични опашки има и в Бургас.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник, съобщават от NOVA.

В Благоевград няма спряна кола.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП, предава БГНЕС.

Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Повечето хора от Пазарджик нямат бележки.

Осем са контролно-пропускателните пунктове на Пазарджик, които обхващат всички изходи на града.

За обезпечаването на дейността е ангажиран целия състав на пътна полиция. Към момента по-голямата част от пътуващите нямат служебни бележки от работодателите си, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР.

„Като, разбира се, се надяваме в рамките на ден до два да се даде възможност на повечето граждани, които имат постоянен адрес по лична карта в град Пазарджик, но живеят в други близки населени места да им бъдат издадени служебни бележки, затова, че работят в Пазарджик. Днес община Пазарджик е разпоредила, както в самата община, така и в кметствата на населените места, кметовете да издават служебни бележки“, каза той.

Нели Христова

dnes.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.