България под обсада: Каква е обстановката в страната?

0
2947

На места се образуваха километрични опашки

Днес всички областни градове в страната осъмнаха под полицейска блокада. Ето каква е обстановката в първия ден от по-строгите мерки срещу COVID-19:

Километрични опашки на изхода на София за АМ „Тракия“, при разклона за Елин Пелин.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства. Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат, съобщават от БНТ.  Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Спокойно е движението в Русе.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра от тази сутрин, след въвеждането на по-строги мерки срещу разпространяването на коронавируса. Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда. За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

Опашки се образуваха в Пловдив.

13 КПП са разкрити в Пловдив. На повечето входно- изходни артерии на града вече има опашки от автомобили. Проверките на документи са изключително щателни. Въпреки чакането, повечето шофьори проявяват разбиране и към момента напрежение няма. По-големи тапи и проблеми с движението се очакват в понеделник.

Интензивно е движението във Варна.

На един от най-оживените изходи на Варна – към АМ „Хемус“, движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите. Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание. Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

Километрични опашки има и в Бургас.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник, съобщават от NOVA.

В Благоевград няма спряна кола.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП, предава БГНЕС.

Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Повечето хора от Пазарджик нямат бележки.

Осем са контролно-пропускателните пунктове на Пазарджик, които обхващат всички изходи на града.

За обезпечаването на дейността е ангажиран целия състав на пътна полиция. Към момента по-голямата част от пътуващите нямат служебни бележки от работодателите си, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР.

„Като, разбира се, се надяваме в рамките на ден до два да се даде възможност на повечето граждани, които имат постоянен адрес по лична карта в град Пазарджик, но живеят в други близки населени места да им бъдат издадени служебни бележки, затова, че работят в Пазарджик. Днес община Пазарджик е разпоредила, както в самата община, така и в кметствата на населените места, кметовете да издават служебни бележки“, каза той.

Нели Христова

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук