България се окичи със световна награда за реклама в туризма

0
1390

WorldMediaFestival-Tourism е един от най-големите и престижни фестивали в света

На официална церемония в Хамбург, Германия на Световния фестивал за реклама в туризма – 17th WorldMediaFestival / Tourism, България бе удостоена със сребърна награда в категория Film за двата имиджови телевизионна клипа от кампанията “Скрито пред очите ти”. Кампанията имаше за цел да насърчи вътрешно туристическите пътувания в страната и се проведе между януари и август 2015 година.

Възложител на кампанията е Министерството на туризма, съобщават от ведомството.

В деня на церемонията беше организиран скрининг на всички финалисти в Savoy Filmtheater в Хамбург, а наградата бе връчена на бляскава вечерна церемония.

WorldMediaFestival – TOURISM е един от най-големите и престижни фестивали за туристическа реклама в света и в него участват държави от целия свят. Отличието за България й носи голям престиж, защото е спечелено в надпревара с 50 държави в света – всичките лидери в туристическия маркетинг като САЩ, Франция, Германия, Малайзия, Великобритания, Австралия, Испания, Турция и много други.

Тази година в конкурса бяха подадени общо над 700 проекта от цял свят. В миналогодишния фестивал бяха отличени туристическите реклами на Швейцария, Малайзия и Канада. Тази година България участва за първи път в Световния фестивал за туристическа реклама.

Наградените реклами в категорията Film са дело на едни от най-талантливи и награждавани български творци в областта на киното и телевизията. Кампанията е дело на агенция reforma. Клиповете са заснети от операторите Александър Станишев и Димитър Неделчев, а режисурата е на Еди Шварц и Зоран Петровски. Творческата идея е на Йордан Петков.

Кампанията “Скрито пред очите ти” се проведе в периода между януари и август 2015 година и имаше за цел да насърчи пътуванията вътре в страната. Проектът промотира 50-те малко популярни туристически обекти на България и се финансираше по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. Това е един от най-впечатляващите резултати на туристическа кампания у нас за последното десетилетие.

Световният медиен фестивал (WorldMediaFestival) е създаден през 2000 година и е един от най-големите форуми в този бранш в света и единственият такъв в Европа. WorldMediaFestival | TOURISM е състезание, което има за цел да отличи качеството и съвременния подход в туристическата реклама в различни рекламни категории (филми, телевизия, уеб, печат). Връчването на наградите се състоя на официална церемония на 11 май 2016 в Хамбург, Германия.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук