Вицепремиер и 7 министри на парламентарен контрол

0
136

Един вицепремиер и седем министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще излезе заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, който ще отговаря на пет депутатски въпроси. Два от тях са свързани с официалната позиция на България при стартирането на преговорите между Европейския съюз и Северна Македония, останалите се отнасят до участието на страната ни в инициативата „Три морета“, Програмата за подкрепа на организации на български общности зад граница, както и представителството в местната власт на българската диаспора в Украйна.

Веднага след нея на трибуната излиза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, а въпросът към нея е свързан със социално-икономическите мерки по време на криза за конкретна категория лица.

Процедури за придобиване на българско гражданство – това е темата, по която ще говори правосъдният министър Десислава Ахладова.

Работата на образователната система в условията на пандемия – най-общо с това са свързани въпроси, адресирани до ресорния министър Красимир Вълчев.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Атанасова трябва да даде информация на депутатите за финансовото подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период.

Реформа в политиката за пътните такси, работата на ТОЛ-системата и Националната жилищна стратегия на Република България – това за въпросите, адресирани до регионалния министър Петя Аврамова.

Развитието на енергетиката в България е темата на ресорния министър Теменужка Петкова, а колегата ѝ, ръководещ транспортната политика на страната – Росен Желязков, ще говори от парламентарната трибуна за предприетите от него действия за опазване на държавния интерес в приватизираната фирма “Български морски флот” АД. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук