четвъртък, април 18, 2024
Google search engine
дом Темата ВМРО няма да участват в изборите на 2 април

ВМРО няма да участват в изборите на 2 април

0
282

Снимка: БГНЕС

След вота ще започнат работа по създаването на широко национално обединение

ВМРО няма да участват в изборите на 2 април. С решение на Изпълнителния комитет на партията са решили, че няма да регистрират листи и участието им ще бъде с: „Не подкрепям никого“. Информацията съобщиха от партията в мейл до медиите, с който изпратиха и приетата декларация по повода.

Мотивът им е: „Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот”. С тези мотиви те започват активна кампания „Не подкрепям никого“.

Според воеводите, „две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори”. Те определят това като „тържество на политическия егоизъм”. Припомниха, че са разговаряли за изграждането на нов дясно-консервативен проект. Срещите са били с ИТН, „Български възход“ и други политически формации, с които са търсили съгласие за промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

„За пореден път ни се предлагат избори без избор. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено”, пишат от партията.

В декларацията на ВМРО се казва, че България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. „Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия”, пишат от партията на Красимир Каракачанов, който като военен министър от кабинета „Борисов-3” подписа договора за първите 8 изтребителя F-16 Block 70.

„Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за „македонско малцинство“, а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи”, се казва в декларацията на воеводите.

Те изреждат поскъпването на млечните продукти, убийствата на полицаи от мигранти и условните присъди за трафиканти.

„Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в изпълнение на зелени утопии, пишат воеводите по повод отварянето на Плана за възстановяване и устойчивост, за да се предоговори затварянето на тецове от Маришкия басейн.

За войната в Украйна воеводите припомнят Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 г., по който гаранти са САЩ, РФ и Великобритания. Те изтъкват, че документите трябва да се спазват, но и при зачитане на правата на малцинствата там.

От партията уверяват, че след вота на 2 април ще започнат работа по създаването на широко национално обединение на политически сили, обществени организации, интелектуалци и граждани.

nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук