Волен Сидеров във война с Валери Симеонов: Коалицията може и без него!

0
1450

Публикувано във факти.бг:

Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров защити руския патриарх Кирил, който държа назидателен тон на българския президент Румен Радев по време на посещението му в България по повод националния ни празник Трети март.

А защо да не се кара на президента, попита Сидеров в ефира на „Лице в лице“ по БТВ. След което продължи атаката към водещата Цветанка Ризова: „Беше ли ви обидно, когато френският посланик се караше и размахваше как да живеем? Защо вие е обидно само в една посока?“.

Участието на лидера на „Атака“ в предаването „Лице в лице“ беше скандално, тъй като той изсипа куп обиди към водещата. Сидеров обвини Ризова, че е част от „кръга соросоиди“, които изопачават българската история, както и че манипулира българската история.

„Ако вицепремиерът бе отправил такива думи, като към патриарх Кирил, към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер!? Но с православието можем да се гъбаркаме… Ако отправи такива думи той няма да е вече на поста си, а дори физически“, каза Волен Сидеров.

 

И продължи: „Правя тази аналогия, за да покажа, че има двойни стандарти. Въобще, с Русия е позволено, даже е модно, да се ругае и да се псува Русия. И винаги около Трети март става нещо подобно – появяват се някакви хора, които оспорват освобождението. Тези хора, които оспорват ролята на Русия, според мен, искат да продължаваме да сме под турско робство, обясни той.

„Православието е единно, главата му е Исус Христос, нашият спасител. А ние сме част от тялото на тази църква. Завършил съм богословие. Да посочиш и да идентифицираш един човек с държава, е невежество. Нападката към висшите йереи, е нападка към цялото православие. Не сме в селско кафене и на мегдана, това не е допустимо“, възмути се председателят на парламентарната група на патриотите.

„Кой тон на Кирил – ла мажор, си бемол?, попита Сидеров на въпрос как може да одобрява тона на патриарха по време на срещата с президента Румен Радев.
Волен Сидеров уличи медията, като водеща, която има за най-голям грях към българската държава. Казвате, че Русия е лоша, а Америка е добра, манипулирате, защо не казвате нищо за американския посланик, попита лидерът на „Атака“. Защо не се възмущавате от тези посланици на САЩ, които казаха, че трябва да се направи помашка партия?, посочи той към водещата.

Патриарх Кирил не се караше на българската държава, той изрази недоволство, че ние непрекъснато неглижираме, под влияние на соросоидни, антибългарски организации, ролята на Русия в нашето възраждане, посочи още той на реплика на водещата, че гостът е държал недопустим тон у нас, продължи с нападките Сидеров.

Вие лично сте част от един кръг, който се опитва да неглижира Русия, директно обвини Сидеров водещата Цветанка Ризова.

„Вие, като медия, имате най-големия грях към българския народ, защото вие сте тези, които всеки ден сте в домовете на българите и промивате мозъците им, като казвате, че Русия е лоша, а САЩ са добри. Защо не казвате една лоша дума за САЩ? Вие сте част от един соросоиден кръг, който прави мегдани, протести и други“, подчерта Сидеров.

„Не съм част от кръг, щастлива съм, че не съм част от кръг“, отсече водещата.
Коалицията на Обединени патриоти с ГЕРБ въобще не зависи от Валери Симеонов, той може и да не е вицепремиер, заяви лидерът на „Атака“.

На въпрос на водещата какво ще направи Сидеров, ако Валери Симеонов не се извини за думите си, лидерът на „Атака“ посочи, че ще помисли. Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер, знам, че ви е любим политик, но политиците се сменят, животът продължава, коментира Сидеров. Вие аритметика ли правите вече, попита той Ризова.

На въпрос за ЧЕЗ Сидеров посочи, че Ризова има аборигенски подход, тъй като се вайка за това, че ЧЕЗ съди страната ни във Вашингтон. „Мнението ми е, че ЧЕЗ максимално бързо трябва да се оттегли от България. Съдраха ни по десет ризи от гърба и сега искат да се изнижат“, посочи Сидеров.

България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук