четвъртък, март 28, 2024
Google search engine
дом Темата В Скопие е нещо страшно заради френското предложение, десетки хиляди са по...

В Скопие е нещо страшно заради френското предложение, десетки хиляди са по улиците, искат главата на Ковачевски ВИДЕО

0
105

Опозицията поведе многолюден протест с искане за оставка на правителството и предсрочни избори

В РС Македония не посрещнаха добре предложението на Франция за компромис с България за вдигане на ветото. Опозицията многолюден протест, а според непотвърдените информации по улиците на Скопие шестват около 90 000 души, информират медиите в РСМ.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ свика протеста в неделя вечерта с искане за оставка на правителството и предсрочни избори. Формален повод е отказът на премиера Димитър Ковачевски да каже позицията на кабинета за френското предложение за вдигане на българското вето.

„Едва след като България каже своята позиция, тогава и ние ще кажем нашата“, каза външният министър Буяр Османи.

„Не искам с нашите позиции да се злоупотребява нито в дебата в София, нито да се покажем с позициите си сега, без да знаем какви ще бъдат позициите на всяка една от страните членки. Така е направена преценка, че трябва да работим със страните членки сега, но ще дадем позицията си, след като чуем всички за текста и след като анализът приключи“, обясни той, но опозицията приема подобно отношение като шикалкавене по темата.

„Голямата цел е поражението на СДСМ и наказанието за грешната политика на това необуздано, престъпно и коварно правителство“, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски.

„И за министър-председателя, който се смее, че тази красива страна е била Западна България! Нека знае, че това парче земя беше и ще си остане майка ни Македония“, обяви Мицкоски.

Народът иска да се бори за своята Македония, аз съм тук, защото ще се борим. Другият избор е Македония вече да не съществува. Всеки ден със СДСМ и ДСИ на власт сме все по-близо до последния ден на родината, или ще се борим и ще победим, или Македония ще си отиде. Няма и ще ни виждат още повече навсякъде, бой в парламента, протести по улиците, борба в институциите, борба с престъпността, борба за възстановяване на надеждата“, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Той добави, че ситуацията в Македония е непоносима, пише Тоска.мк. В момента Македония е рекордьор в Европа по престъпност, най-слаб икономически растеж и най-нисък стандарт с най-висока инфлация. Може би кризата е вносна, но некомпетентността на кадрите на СДСМ е автентична, добави Мицкоски.

Превод: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук