Гарантиран ли е успеха на Антонио Конте начело на Интер през следващия сезон?

0
491

Отбора на Интер винаги е бил сред грандовете в италианския шампионат, като нерадзурите са един от най-титулованите клубове в своята родина. Със своите 18 титли от Серия А, 7 трофея Купа на Италия и 5 Суперкупи на Италия, тима от Милано може да се похвали с богата и успешна история. През последните няколко години обаче отбора сякаш е в криза, тъй като Интер не е печелил калчото вече 8 години, като от тогава насам тима стига най-много до четвърто място в таблицата.

Присъствието на Лучано Спалети на треньорската скамейка през последните 2 години определено донесе своите позитиви за нерадзурите, но това явно не бе достатъчно. Очевидно тима имаше нужда от промяна в треньорския щаб, като от ръководството на клуба не губиха нито миг в търсене на наставник от световна класа. Така се стигна до логичното, като след края на сезон 2018/2019, отбора на Интер официално представи Антонио Конте, като новия им наставник.

Като играч Конте бе легенда за един от най-големите съперници на Интер в Серия А, тима на Ювентус, като по стечение на обстоятелствата той постигна най-големите си успехи, като треньор именно начело на старата госпожа. Антонио Конте успя да грабне три 3 от Серия А, както и 2 Суперкупи на Италия докато водеше торинския гранд в продължение на 3 сезона. Може да се каже, че стабилната игра в защита е един от приоритетите за Конте при отборите, които той е водил до момента, както и адекватната тактическа подготовка и дисциплината на играчите.

Но точно дисциплината може да се окаже сериозно затруднение за Конте, особено ако става дума за Мауро Икарди. Бъдещето около топстрелеца на Интер е все така несигурно поради държанието му извън и на терена. Въпреки това, Икарди си остава доказан голаджия и един от най-добрите нападатели в калчото, като всеки може да заложи на голмайстор в Серия А през идния сезон именно на аржентиския стрелец. И все пак, ако Икарди остане в Интер то Конте наистина ще има сериозна задача пред себе си, тъй като чисто футболните качества на аржентинския футболист не трябва да бъдат пренебрегвани.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Μαυʀɸ Iϲαʀδι – MI9 (@mauroicardi) на

Идването на итанлианския специалист в Милано все пак дава големи надежди на тифозите на Интер, че те най-после ще прекъснат сушата от трофеи. Да, Конте постигна много и в Англия с тима на Челси, но най-големите му успехи си остават в родната му Италия. Освен това той е отлично запознат с начина на игра и начина, по който функционира висшия ешелон на италианския футбол, което е голям плюс. И все пак, футболистите, с които ще разполага той през следващия сезон са от голямо значение за евентуални му успех.

Вероятно затова и от ръководството на нерадзурите решиха да отпуснат цели 120 милиона трансферен бюджет на Конте за подсилване на тима. Предвид драмите около Мауро Икарди това не изглежда никак нелогично, като към средата на Юни спекулациите свързваха Интер с нападатели, като Ромелу Лукаку и Един Джеко. Със сигурност трансферната активност на Интер това лято ще даде ясни индикации за истинските амбиции на отбора през следващата кампания.

Дали идването на Антонио Конте начело на Интер им гарантира успехи? Предстои да разберем, но със сигурност привличането на треньор от неговата класа е голям плюс за гранда от Милано. И ако оставим евентуалните трансфери на страна, то феновете на Интер могат поне да са спокойни, че любимия им отбор ще бъде ръководен от един от най-добрите наставници в момента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук