Георги Марков изригна мощно срещу БСП и джуджето ДСБ

0
2225

Ще подкрепя правителството за намаляване на субсидиите.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

„Съгласен съм субсидията е да е 1 лев. Когато нямаше субсидии за партиите, бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта“, заяви той пред Нова телевизия.

„Когато нямаше партийни субсидии и хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач, на кино и на театър, за да ни слушат във Великото Народно събрание. Защо сега парламентът е на това ниво? Защо депутат стана мръсна дума? Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в парламента? Защо ще субсидираме партията джудже ДСБ за това, че уби СДС? Аз не искам да им давам пари. Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента”, каза още той.

„Не зная кой е този бизнес, който ще финансира партиите. Може би и сега го субсидира”, каза още той.

„Това, което е типично за Борисов, може би и затова осем пъти побеждава, е, че много чува”, заяви конституционният съдия.

Политикът коментира и ситуацията в Европа. По думите му, в Западна Европа има криза на лидери. „Очевидно е, че Меркел е уморена.Тепърва ще започнат споровете как да изглежда ЕС”, прогнозира той.

ПЕС и ЕНП няма да имат мнозинство в парламента. Нито Вебер, нито Тимерманс ще бъдат избрани, поради простата причина, че в Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема, посочи той.

Снимка: Информационна агенция News24-bg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук