ГЕРБ поискаха оставката и на главния секретар на МВР

0
564

От ГЕРБ поискаха оставката и на главния секретар на МВР Главен комисар Петър Тодоров заради убития граничен полицай на граничната ни бразда с Турция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, предаде БНТ.

Прочетете ощеПловдив ще има нов парк от 8 дка напролетПловдивските полицаи отдадоха почит към загиналия си колега край ЕлховоНовият клуб на Мико поиска последните свободни тенис кортове в ПловдивГешев в Краков: Оптимист съм, че примерът, който България дава със спасяването на българските евреи през Холокоста, е жив и днесДиктатура, цензура, линч, фашизъм, мутри! Кой за какво се бори в УХТ?

Припомняме, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

„Ние поискахме вече оставката на вътрешния министър (Демерджиев) и настояваме на нея, както и на оставката на главния секретар на МВР, чиято работа всъщност е свързана с именно оперативното ръководство на този тип действия по охрана на границата. Очевидно е, че професионалното ръководство, политическото ръководство не са си свършили работата. Помните, че допреди години и половина за подобни инциденти не можеше да става въпрос”, каза Митов.

Според него липсва координация между българското правителство и правителството на Република Турция в случая по контрола на миграционните потоци. „Подобна координация липсва и с Гърция За съжаление наблюдаваме и пик в трафика на наркотици“, каза Даниел Митов.

По думите на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов искането на оставката на служебния министър Демерджиев е пресилено. Проблемите по българо-турската граница не са резултат от неговата работа, заяви

„Ако вземем да разгледаме внимателно целия казус в дълбочина, трябва да си дадем сметка колко, 200 милиона мисля, че бяха похарчени за ограда и виждате какво е нейното качество. Така че сега от този криминален случай, между другото, такива драматични искания да се правят е несериозно. Според мен Борисов, вместо да си зарови главата в пясъка от цялата тази история, според мен изпреварващо иска да избяга от отговорност“, каза Атанасов, който е бивш ръководител на контраразузнаването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук