Германия с още ограничения на социалните контакти

0
129

Германия трябва да обмисли налагането на допълнителни ограничения на социалните контакти заради варианта Омикрон. Това каза министърът на здравеопазването на страната Карл Лаутербах в сряда, предаде Ройтерс.

„Затягането на мерките ще бъде необходимо, за да се противодейства на тежката вълна, която ни очаква“, коментира той пред медийната група RedaktionsNetzwerk Deutschland, без обаче да дава подробности за евентуалните нови мерки.

Лаутербах заяви, че иска повече от 80% от напълно ваксинираните да получат трета доза. „Подсилващата инжекция е най-добрата защита от Омикрон“, подчерта министърът.

Очаква се канцлерът Олаф Шолц да се срещне с регионалните лидери в петък, за да обсъди как да реагира държавата на разпространението на силно заразния нов вариант на коронавируса.

През декември заразяванията в Германия намаляха, след като страната въведе мерки като изискване на доказателства за ваксинация за много дейности на закрито, но преди седмица те отново започнаха да се увеличават.

Институтът за инфекциозни болести „Роберт Кох“ съобщи за 58 912 новозаразени в сряда, което е с 47% повече в сравнение с предишната седмица. В Германия са регистрирани и 346 смъртни случая, с което общият им брой достига 112 925.

Около 71,3% от населението на Германия е напълно ваксинирано, а 39,3% от хората вече са получили и бустерна доза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук