Гешев с извънредна мярка заради убийствата на Андрея и Тоско

0
2817

Делата за двете престъпления на специален надзор

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за извършеното на 11.01.2020 г. в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа, съобщиха от прокуратурата.

На проведената в понеделник, (20.01.2020 г.), среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за убития на 05.01.2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски.

Досъдебното производство е образувано на 21.01.2020 г. с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук