Главсекът на СДС с бомба за кандидат-президентите на ГЕРБ и ДБ! ВИДЕО

0
2760

Кандидатът за държавен глава на ГЕРБ-СДС ще бъде съобщен в последния момент, а „Демократична България“ ще лансира Стефан Тафров, твърди Илия Лазаров

„Ако президентските избори бъдат спечелени от Румен Радев, то трябва да се знае, че той се стреми към президентска република. Ако има друг президент, той ще стимулира съставянето на правителство, което да реши кризата“, заяви главният секретар на СДС Илия Лазаров.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров

„Името на кандидата за президент на ГЕРБ-СДС ще бъде съобщено в последния момент“, каза още той пред България он ер.

„В момента, в който се изкара кандидат и започват репресивни действия. Аз бях привърженик на Петър Стоянов. Той щеше да бъде една полезна кандидатура за България. Но колегите от „Демократична България“ (ДБ) нямат желание да подкрепят обединяваща кандидатура. Те вероятно ще издигнат Стефан Тафров“, прогнозира Лазаров.

Той е убеден, че трябва да се издигне кандидат, който да обедини дясното.

„Не знам кой ще бъде той, но вероятно ще бъде свестен човек. Трябва да се стигне до втория тур, което е гарантирано. Когато стигнеш на втория тур, тогава се броят гласовете и става ясно кой е за теб и кой – срещу теб. Който и да е кандидатът на ГЕРБ-СДС, той има сериозни шансове да победи Радев. Неговият мач не е авансово спечелен – може да победи, но може и да загуби“, убеден е главният секретар на СДС.

Според него от ключово значение за бъдещото управление на държавата е изборът на президент.

Той коментира и новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев – определи го като изключително ляв. Прогнозира, че ще вземат гласове от „Демократична България“.

„Колкото по-нагоре отиде техният проект, толкова по-надолу ще отиде ДБ. Те се бият за един и същи електорат“, заяви Лазаров.

И добави, че е пропилян реалният шанс, който три партии в 46-ото Народно събрание са имали за съставяне на правителство.

blob:https://www.bgonair.bg/8ea66763-bad4-4428-a274-c86a1af23228

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук