Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред DAILYPRESS-bg.com: Евентуалното повдигане на обвинение на Бенчо Бенчев не зависи от екстрадицията на Димитър Желязков-Очите

0
15163

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

„Не по-рано от петък колегите от Районната прокуратура в Бургас биха могли да предприемат каквото и да било по отношение на разследването за лично укривателство на Димитър Желязков“. Това заяви пред Информационна агенция „Дейли Прес“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че е нужно технологично време, за да пристигнат материалите, отделени в друго досъдебно производство от специализираната прокуратура, да бъда проверени и преценени от компетентната прокуратура. Евентуалното повдигане на обвинение за лично укривателство на Димитър Желязков-Очите срещу общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев не зависи от екстрадицията на Очите в България.

„Желязков вече има качество на обвиняем. За нас той е лице, извършило престъпление. Затова разследването не е обвързано с екстрадицията му“, обясни говорителят на главния прокурор.

Тя каза, че специализираната прокуратура е установила фактите около пътуването на Желязков в Гърция и Турция.

„Това са фактите, а правните изводи за това дали ще има и други обвинени за съучастие или за независимо съпричиняване на лично укривателство ще са на компетентната прокуратура. Не бива да казваме нищо повече, защото ще повлияем, а това е недопустимо“, категорична е Арнаудова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук