Горещо медийно – скандално! Сайтът на Огнян Стефанов обвини ПИК в кражба?!

0
2375

Информация на ФРОГ НЮЗ, придобита и написана от редакторите на изданието е била преписана от ПИК, сигнализираха читатели. Става дума за публикацията „Прокуратурата затяга възела около кръга на Петър Москов заради ваксините“, публикувана в понеделник.

Безпомощността на преписвачите е трагична – не са променили „творчески“ дори една запетая. В същото време не се посочва откъде е взета информаията и е представена като дело на екипа на ПИК. Че това няма нищо общо с журналистическата етика и колегиалност е повече от ясно. Набива се на очи пълната негодност на ръководството на ПИК да „захранва“ сайта с информация и затова прибягва да елементарно копипействане, което си е чиста кражба. По този начин, хвалещите се с посещаемостта на въпросната „жълта“ агенция издатели, доказаха това, в което отдавна всички са убедени: непрофесионализъм и нахалство.

От друга страна в преписването от Фрог нюз има и нещо положително. За първи път в ПИК, който е известен с близостта си до Делян Пеевски, главния прокурор Сотир Цацаров и въобще до кръга #Кой, излиза нещо, което е истина от край до край. От друга страна, преписването от медия, която е сред противниците на въпросния модел, означава, че ще има дърпане на уши. Напълно заслужено и надяваме се с педагогически ефект. Защото освен да броиш паникьосан карамфилите, изпратени от Слави Трифонов и милионите, прехвърляни през офшорки и пазени в КТБ, трябва да пишеш и дописки. Дописки – не манипулации и лъжи. Има разлика.

Оригиналът четете ТУК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук