Горещо медийно – скандално! Сайтът на Огнян Стефанов обвини ПИК в кражба?!

0
2260

Информация на ФРОГ НЮЗ, придобита и написана от редакторите на изданието е била преписана от ПИК, сигнализираха читатели. Става дума за публикацията „Прокуратурата затяга възела около кръга на Петър Москов заради ваксините“, публикувана в понеделник.

Безпомощността на преписвачите е трагична – не са променили „творчески“ дори една запетая. В същото време не се посочва откъде е взета информаията и е представена като дело на екипа на ПИК. Че това няма нищо общо с журналистическата етика и колегиалност е повече от ясно. Набива се на очи пълната негодност на ръководството на ПИК да „захранва“ сайта с информация и затова прибягва да елементарно копипействане, което си е чиста кражба. По този начин, хвалещите се с посещаемостта на въпросната „жълта“ агенция издатели, доказаха това, в което отдавна всички са убедени: непрофесионализъм и нахалство.

От друга страна в преписването от Фрог нюз има и нещо положително. За първи път в ПИК, който е известен с близостта си до Делян Пеевски, главния прокурор Сотир Цацаров и въобще до кръга #Кой, излиза нещо, което е истина от край до край. От друга страна, преписването от медия, която е сред противниците на въпросния модел, означава, че ще има дърпане на уши. Напълно заслужено и надяваме се с педагогически ефект. Защото освен да броиш паникьосан карамфилите, изпратени от Слави Трифонов и милионите, прехвърляни през офшорки и пазени в КТБ, трябва да пишеш и дописки. Дописки – не манипулации и лъжи. Има разлика.

Оригиналът четете ТУК.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.