Готов е Оперативният план за справяне с COVID-19

0
74

Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен в 17.00 ч на пресконференция в Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Кирил Петков ще открие събитието чрез видеоконферентна връзка. Припомняме, че той е под карантина след заседанието на КСНС като контактен на положителния за COVID-19 Никола Минчев.

На пресконференцията ще присъстват министърът на здравеопазването Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.

По-рано стана ясно, че в Оперативния план на правителството ще бъде разписано какви противоепидемични мерки да се налагат на национално ниво и при какви условия да влизат в сила.

Водещ ще бъде броят на интензивните легла в болниците. При намаляване на броя, вероятно ще се налагат и по-тежки ограничения.

На този етап затягането на мерките се решава на областно ниво, като редица области вече въведоха ограничения заради повишения брой на заразените с коронавируса.

Припомняме, че План за справяне с пандемията бе въведен и от служебния министър д-р Стойчо Кацаров. В него страната е разделена на четири зони: зелена, жълта, червена и тъмночервена, като той предвиждаше конкректни ограничения да се налагат спрямо зоните. Цветното зониране се прилага и към момента, но няма яснота дали се прилагат заложените в него мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук