Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ на гости у виден местен интелектуалец

0
413

Събитието бе във връзка със 100-годишнината на Гимназията се проведе първата инициатива на преподавателите по български език и литература

Група ученици и техните учители, всички ценители на изкуството, гостуваха в ателието на твореца и интелектуалеца Николай Маринов. То постави началото на поредица от подобни срещи с изтъкнати бивши възпитаници на елитното школо

По темата „Изкуството във време на безвремие“ те обмениха мнения, четоха се вълнуващи стихове, изплуваха картини и образи, открехна се завесата към един свят на красота и вдъхновение. Докоснаха се до един живот, изпълнен със смисъл.
Когато изкуството говори, времето няма значение. Неусетно изминаха минутите, в които се зароди приятелство между бивши и настоящи възпитаници на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“. Освен многобройните картини на гоцеделчевския артист, младите любители на изкуството чуха и негови стихове и части от прозаичните му творби.


В знак на благодарност за топлия прием г-н Маринов получи дар – специално изработен колаж от момичетата и момчетата на ПМГ „Яне Сандански“ с мотиви от негови произведения.

Изтъкнатият неврокопчанин пък покани младите любители на изкуството на нова среща и обяви, че вратите на ателието му са винаги отворени за тях.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.