Дали честият секс заздравява връзката?

0
1325

Много двойки погрешно смятат, че ако увеличат честотата на сексуалните си контакти, ще спасят връзката си. Всъщност, подобни твърдения са често промотирани, но истината е друга

Ново изследване, проведено в Carnegie Mellon University установява, че повече секс във връзката не връща искрата, не изглажда проблемите, а всъщност задълбочава още повече съществуващите такива. Дори това може да направи двойката още по-нещастна от преди.

В изследването участие са взели 64 двойки на възраст между 35 и 65 години. Групата била разделена на 2. Едните били инструктирани да не променят нищо в сексуалните си навици, а другите трябвало да удвоят честотата на сексуалните си контакти за период от 3 месеца.

Експериментът показал, че при двойките с непроменени интимни контакти отношенията се подобрявали, докато при другата група нивата на щастие драстично спаднали.

Изследователите установили, че инструктираните да правят повече секс съобщавали за по-ниско сексуално желание, пише telegraph.co.uk, както и намалено сексуално удоволствие. Учените отдават това не на понижените нива на обич и любов между двойките, а на факта, че са заставени, помолени сякаш насила да се фокусират върху секса, вместо той да е провокиран от лична мотивация.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.