Даниел Митов няма да е кандидатът за президент на ГЕРБ

0
119

аниел Митов съобщи, че той не е кандидатът за президент на ГЕРБ.

„Ще обявим нашия кандидат, все още водим разговори със структурите“, аргументира се той пред БНТ.

 

На въпрос не е ли ясно, че на втория тур ще е настоящия държавен глава Румен Радев, Митов бе категоричен: „Не е ясно, той тежко раздели нацията, той излезе от рамките, предписани от Конституцията, взе участие в политически партии, до голяма степен той носи вина, че няма редовно правителство, целта му бе да управлява до президентските избори и да ползва държавния апарат за своето преизбиране. Голяма част от проблемите сега, са негова отговорност. Трябва да е човек с ясна геополитическа ориентация, с прозападна ориентация“.

Митов обясни, че той не е единственият в ГЕРБ с продясна ориентация, разпознат от хората, който може да върне доверието в президентската институция.

Запитан дали ГЕРБ ще продължи с промяна в лидерството, той отговори: „Ние си имаме лидер Бойко Борисов, в последните 2 парламента той казва: „Няма да влизам в парламента“. Моето мнение е, че трябва да си води листа, ние сме избрали ясно политическото си лидерство. Другите партии не могат да ни поставят условия „ГЕРБ без Борисов“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук