Двама мъже са загинали в свинекомплекса в село Попина! Трагедия е абсолютно нелепа

0

Инцидентът е станал в събота сутрин

Двама мъже са загинали, падайки в септична яма в свинекомплекса в силистренското село Попина. Инцидентът е станал в събота сутринта.

Главният механик бил извикан заради авария в септичната яма. Според проверяващите от инспекцията по труда в Силистра, той не е трябвало да влиза,защото процесът на почистване бил механизиран. Въпреки това 53-годишният мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. Друг работещ, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил. Телата на загиналите мъже били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита. И двамата са от село Попина. Води се следствие, инспекцията по труда също е влязла на проверка в свинекомплекса.

https://www.vbox7.com/play:e10424ecaa

Според хората, които работят в свинекомплекса, до този момент ямата е била отворена. В петък обаче тя вече е запечатана по разпореждане на следователите.

Не е ясно кой е разпоредил влизането на мъжете в септичната яма, защото единственият свидетел на инцидента отказа да застане пред камера. А инспекцията по труда тепърва ще търси истината. Собствениците на свинекомплекса днес бяха неоткриваеми.

Хората от село Попина са в шок от случилото се. Близките на загиналите се съмняват, че някой ще понесе отговорността за трагичния инцидент.

NOVA припомня, че в края на март в свинекомплекса в село Попина избухна пожар. Инцидентът тогава се размина само с материални щети.

„Не бях уведомена. Разбрах по-късно за инцидента. Главният механик е влязъл в ямата, тъй като е имал проблем с помпата. Когато слиза, му става лошо и пада вътре. Двама негови колеги се опитват да му помогнат. На единият обаче също му става лошо от самите изпарения и той пада вътре”, заяви в ефира на „Събуди се” кметът на село Попина Светлана Удрева. Тя допълни, че влизането в ямата е забранено.

В понеделник в Попина е обявен ден на траур.

Репортер: Наталия Йорданова

nova.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.