Две баби изгоряха с близо 5000 лева по новата ало измама

0
1326

Поредните две възрастни жени от Пловдив станаха жертва на телефонните измамници по най-новата схема за изгодно закупуване на климатици. Ударът на ало-измамниците само за вторник след обяд е за общо 4720 лв. – съответно за 1500 и 3220 лв.

Първата ужилена била 79-годишна баба, която получила обаждане около 14.30 часа на стационарния си телефон от мним „племенник“. Той й поискал 1500 лв. за закупуване на климатици, но той като не се чувствал добре, помолил „леля“ си да даде парите на негов приятел, който щял да прати. Доверчивата пенсионерка изпълнила 1:1 инструкциите, но малко по-късно разбрала, че е станала жертва на измама и подала оплакване във Второ РУ на МВР-Пловдив. Подобно оплакване същия следобед, но в Пето РУ, депозирала и 80-годишна пловдивчанка, която „олекнала“ с 3220 лв. за климатици, поръчани от „сина“ й. Жената получила обаждане от „служител“ в магазина за техника, където синът й уж бил поръчал въпросните уреди.

По абсолютно същия „горещ“ сценарий през миналата седмица бяха обрани спестяванията на други две 80-годишни жени, като пловдивчанка се прости с 800 лв., а асеновградчанка – с 2000 лв. Въпреки многократните предупреждения на медиите и полицията, наивни възрастни хора продължават да попадат в капана на ало-измамници. Криминалистите са категорични, че бързата реакция при този вид измами и предоставянето на точна информация за случилото се е много важна за успешното разследване на тези престъпления, които са много трудни за проследяване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук