Делян Добрев захапа Петков за баба му, дядо му и ДС, кара го да…

0
93

Депутатът от ГЕРБ също се включи по горещия казус след поста на съпредседателя на ПП

„Приканвам колегата Кирил Петков да публикува трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, които твърди, че са лежали в Белене, за да могат да се проверят думите му и да се разсеят всякакви съмнения“.

Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във фейсбук профила си.

 

БЛИЦ припомня, че съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков излезе с дълъг пост в социалните мрежи. В него той разказва за миналото на баба си и дядо си

„Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим.

Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си.

Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.”

Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.“

/blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук