Доц. Киселова огласи как точно ПП ще си вкара автогол за кабинет

0
83

Държавният глава ще бъде изправен пред много сериозна дилема при връчването на третия мандат, изтъкна тя

„Всъщност няма да брои машината. Ще броят членовете на СИК. Това е същината, а не толкова, че се възстановява възможността от април миналата година, когато имахме възможност да изберем технологията, чрез която да гласуваме – чрез машина или на хартия.“

Това мнение изрази пред БНР доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, която анализира промените в Изборния кодекс. Според нея при тези поправки „същностното се замазва и отклонява с други теми“.

е се принтира не разписка, а бюлетина, напечатана предварително от БНБ с всякакви възможни защити, поясни доц. Киселова и зададе въпроса „БНБ може ли да изработи такава хартия и тази хартия ще бъде ли съвместима с машините„.

ПГ на ГЕРБ има председател на НС и по негова инициатива могат да бъдат свикани едно или няколко извънредни заседания за гласуване на Изборния кодекс, смята конституционалистът.

Всеки от двата блока – около ГЕРБ и около ПП, вече на полето на предизборната кампания догодина ще трябва да обяснява защо не е положил усилия за съставяне на правителство, затова ПП ще предложи структура и състав на кабинет с втория мандат, но с неприемливи за ГЕРБ лица, за да не бъде подкрепен от тях, коментира доц. Наталия Киселова в предаването „Преди всички“.

След заявката на ПП, че ще предложат състав на правителство, и „ГЕРБ ще бъдат принудени да се отсрамят„, подчерта тя.

Държавният глава ще бъде изправен пред много сериозна дилема при връчването на третия мандат, изтъкна Киселова.

„Според мен не е решил. Обстановката може да се промени за месец или повече. Между 7 и 9 седмици и половина им остава на Народното събрание, ако няма формирано правителство и в тези 7-8-9 седмици трябва да се направят няколко важни неща. Радев не иска да е архитект на коалиция, но проблемът е в Народното събрание – там няма концепция да се погледне отвъд елементарните избори, или местните.“

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук