Дълги опашки от млади руснаци на границата с Грузия

0
90

Дълги опашки има на руско-грузинската граница. Западните граници на Русия са затворени и всички товари минават по нашето направление, обясни грузинският журналист Гела Васадзе пред Би Ти Ви.

Към това се добавя и потокът от млади хора, които не желаят да воюват. За момента Русия все още допуска хора към другите страни, но това може всеки момент да се прекрати.

Грузия режимът за преминаване на границите и престой в държавата е много либерален, затова има и наплив от хора на границата. Освен младежи, които не искат да бъдат мобилизирани, това са и цели семейства, които бягат от войната.

Граничният пункт между Грузия и Русия е само един – Верхний Лаз. Това е планински проход и много тежък път, обясни журналистът. Всички останали пунктове са затворени заради руската окупация преди време, когато Русия окупира Осетия и Абхазия.

Според грузинския журналист от Русия идват хора, които са добре подготвени, и после може да продължат на Запад. Някои от тях обаче вероятно щели да останат завинаги в Грузия заради добрия климат и условията там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук