Дънов с тайно пророчество за езеро в Рила

0
2372

Изумително знамение е видял пловдивчанинът тия дни на Рилските езера. Сякаш за да ознаменува Деня на водата, който светът чества на 20 март, от Рибното езеро е излетяла светеща пирамида.

Странният НЛО се е появил на 11 март (петък) привечер. Светлинната фигура се е носела над водата в продължение на около минута, а после изчезнала, свидетелства туристът в интернет блог за езотерика.

Гадаене

Хора от Бялото братство разказват, че Петър Дънов е наричал второто езеро Българското езеро. Някъде през 30-те години на миналия век феноменът разкрил пред свои ученици, че по водата в него може да се гадае какво става или има да става в нашата татковина.

От години състоянието на водата там става все по-лошо. То е задръстено с водорасли, а понякога се мяркали и умрели риби. Случайно или не, обстановката и в България не е по розова – задушаваща корупция, несправедливост и трупове по улиците.

Стари хора от близки села заключават, че състоянието на езерото се влошава, значи и нещата в страната не вървят добре. Какво обаче означава излизането на сияйната пирамида от там, засега остава пълна мистерия. Още повече че този символ няма връзка с родната традиция.

Граница

Дънов наричал Второто езеро Елбур. Според него то представлявало синора между физическия и духовния свят и било свързано с доброто. На брега му днес се намира старата хижа, край която минават различни туристически и духовни маршрути. „Откъм лагера езерото е магнетично, а от другата страна – електрично“, казвал Учителя на учениците си.

Коняри в Рила планина се кълнат, че са виждали и друг път светлини над езерата и странни фигури, но с пришествието на туристите след строежа на лифта тези знамения се разредили. Другият тип паранормална активност били странни кълба. Те излизали рано сутринта от езерото Близнаците. Светещо разпятие пък летяло на два пъти над тайнственото езеро Окото.

“Учителя Петър Дънов си го е казал много точно, езерата са портали, отразяват еволюцията на човека и душата му”, припомнят дъновисти.

Сътворение

Феноменалният българин казвал, че всяко езеро пази информация от сътворението на света чак до наши дни. Петото езеро, на което се играе танцът паневритмия, се нарича Бъбрека. В езотеричната литература обаче то се нарича Махабур. За разлика от другите езера, неговата енергия била безгранична. Езотерици твърдят, че то е площадка за изстрелване на заслужили човешки души в Космоса. То също така било космодрум, чрез който пък в нашия свят пристигали много висши същества от други светове.

Друга теория реди, че самата рилска вода е портал към скрит подземен рай. Той се споменавал в най-ранните будистки текстове под названието Шамбала. В митологията на Гърция и Рим за тази страна се говори като за обител на свръххора, небесни учители. Описвана е като земя, заобиколена от високи планини, в която горещи извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки.

Олимп

„Дето се говори, че на Олимп обитавали боговете, това не е било сегашната планина Олимп, а Рилският масив. Той е бил големият Олимп, който после спаднал”, разкрил веднъж Дънов. Този масив между Олимп, Шар и Рила е бил голям. Той е бил над десет хиляди метра висок. „Рило-Родопският масив е бил център на разумните сили, които са работили. Той е бил опорна точка за тяхната строителна дейност. Тук е имало ложа на Всемирното Бяло братство от най-дълбока древност”, казвал още Учителя. Той обаче отричал Бялото братство да започва от него. По думите му то съществувало от хилядолетия, откакто го имало противоборството между добро и зло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук