ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Андрей Райчев: Несъмнено Бойко Борисов ще спечели президентските избори

0
1588

Колебанието му не е дали да става президент или не, а кога, коментира социологът

Несъмнено Бойко Борисов ще спечели първия тур на президентските избори. Въпреки че дотук нито веднъж не се е случило победителят от първи тур да е избран за президент. Такъв е случаят с Първанов – Петър Стоянов. Това заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

„От 2001 г., когато се разпадна двуполюсният модел, се образува един много голям електорат, който търси „чудотворец“. Редуват се голям харизматик – малък харизматик: Симеон Сакскобурггатски – Волен Сидеров, Бойко Борисов – Николай Бареков.

От своя страна колежката му Татяна Буруджиева заяви: „Дайте да почакаме за Бойко Борисов. През 2013-та подава оставка повече от седмици. Така че съм малко скептична дали директно ще сдаде властта“.

„Според мен контекстът на тези избори е много специфичен. Защото светът ври и кипи. Това е като вкъщи – ако ви гори огън, няма да си запалите котлона да сготвите още нещо. На тези избори ще се търси не харизматична, а разгадаема фигура. Ще гласуват хората традиционно, но не предсказуемо“, заяви Буруджиева.

„Историята на Борисов на власт е видимо структурирана в три етапа. Първият етап беше: „ГЕРБ е уникалната, чистата партия“. Това работеше, но престана да работи, когато бе заменено реалното наказание на елита със символично. Втората роля беше на строителя: Аз правя магистралите и т.н. Сега е обединителят. Колебанието на Борисов въобще не е дали да става президент или не, а кога“, коментира Андрей Райчев.

„Аз обаче не искам да имам президент, който да не знае дали сутринта е бил прав или не“, опита се да бъде контра Буруджиева.

„Вижте маневрата на Борисов спрямо Русия и дистанцията му към Плевнелиев. Всички шест катастрофи досега до една са свързани с Русия. И е много тънък момент кой ще стане президент“, заяви Андрей Райчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук