Експерт посочи тревожно голямо и рязко нарастване на мигрантите през последните дни у нас

0
1435

Трябва внимателно да гледаме към турската граница, предупреждава Тихомир Безлов

Излязлите актуални даннитна МВР за мигрантите за седмицата значително са нараснали. Ако преди имахме рекордно нисък брой емигранти, около 70 за седмица, тази седмица те са 300 човека. Това съобщи в предаването Денят ON AIR Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията

„Ние не знам какви са механизмите за този голям ръст за нас, но трябва внимателно да гледаме към турската граница, защото трафикантските мрежи се опитват да намерят алтернатива там“, каза той.

По думите му тази седмица е била много ключова, защото на 4 април влезе в сила споразумението за връщане на незаконно влезли емигранти в Гърция.

„Всички чакахме да видим какво ще се случи. И Гърция, и Турция спазиха договореността“, посочи Безлов. „В понеделник бяха върнати около 200 човека и след това процесът спря. Очакваше се, че противниците на споразумението ще забавят решението. Ще видим какво ще се случи след 2 седмици, но така или иначе този процес започна“, добави той. Според експерта основен риск сега е какво ще направи Турция по-нататък и дали няма да спре този процес.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук