Епидемичен взрив на холера в Нигерия

0
126
Нигерия преживява един от най-тежките епидемични взривове на холера от години с над 2300 починали от предполагаеми случаи на болестта в момент, когато най-многолюдната африканска страна се опитва да се справи с епидемични взривове на различни заболявания, предаде Асошиейтед прес.

Тазгодишният епидемичен взрив на холера е с повече смъртни случаи, отколкото през предишните четири години и е усложнен от от пандемията от COVID-19. Нигерия е изправена пред ръст на случаите, дължащ се на варианта Делта, а по-малко от 1 процент от населението е напълно ваксинирано.
“ target=“_blank“ rel=“noopener“>Nigeria is seeing one of its worst cholera outbreaks in years, with more than 2,300 people dying from suspected cases as Africa’s most populated country struggles to deal with multiple disease outbreakshttps://t.co/xfQ7YEpab0— DAILY SABAH (@DailySabah) September 14, 2021

Най-малко 69 925 предполагаеми случая на холера бяха регистрирани към 5 септември в 25 от 36-те щата на Нигерия и в столицата Абуджа според нигерийския Център за контрол и превенция на заболяванията. Децата между 5 и 14 години са най-засегнатата възрастова група, а общият показател на смъртните случаи е 3,3 процента, което е повече от два пъти над този на COVID-19 в страната – 1,3 процента.

Най-малко 2323 души са починали от предполагаеми случаи на холера тази година, но има опасения, че тези числа може да са занижени, имайки предвид многото засегнати от заболяването общности в труднодостъпни райони.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук