Есен е! Мъгла, слънцето и облаците ще се редуват днес в Югозапада

0
118

В четвъртък преди обяд в много райони ще остане мъгливо, но по-късно през деня мъглата ще се разсейва и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с него температурите ще се повишат и дневните ще са предимно между 19 и 24 градуса, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

Преди обяд по черноморието

ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва и ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 21-24 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 21-23 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

В планините

ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще бъде ветровито, ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 13, на 2000 метра – около 7 градуса.

В петък

облачността ще се увеличи. Още сутринта на места в северозападните райони ще превали. Около и след обяд валежи ще има на повече места в Западна и Централна България. От северозапад ще прониква хладен въздух, но в Източна България вятърът ще е все още от юг, температурите там ще се повишат още малко; минималните ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 18 и 23 градуса, в източните райони до 27-28 градуса.

През нощта срещу

събота

вятърът в цялата страна ще стане северозападен. Валежи ще има и в Източна България. В събота ще е по-хладно, с променлива, по-често значителна облачност. На отделни места в източните и планинските прогнози ще превали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук