Жители на разградското село Ясеновец недоволстват заради чести прекъсвания на тока

0
227
Жители на разградското село Ясеновец недоволстват заради честите прекъсвания на тока. Пред представители на медиите те казаха, че ежедневно са подложени на токови удари, което е довело до повреди в електроуредите им. „Изгоряха ни телевизори, хладилници, перални, климатици. Понякога внезапните спирания на тока са повече от пет пъти на ден”, посочиха живеещите в селото.

Кметът обясни, че е провел среща с Мирослав Дончев, представител на Електроразпределение Север АД. Експертът е уверил Хюсеин, че въпросът с честите спирания на електричеството в селото ще бъде разрешен в най-скоро време. Дончев е посочил, че още през август ще започнат строително-монтажни работи и ремонт на съоръженията от електропреносната мрежа. По проект се предвижда да бъдат подменени проводници и част от стълбовете, както и да се монтират птицезащитни устройства и дистанционери.

Въпреки предприетите мерки от страна на електроразпределителното дружество кметът на селото Рейхан Хюсеин ще депозира жалба и подписка от 500 души до община Разград и Енерго-Про. Жителите и собствениците на магазини и заведения в селото са силно притеснени от зачестилите удари, които се равняват на четири до шест пъти през денонощието.

Има и много жалби от домакинства с изгорели ел.уреди, каза кметът. Той добави, че ако от електроразпределителното дружество не изпълнят поетия ангажимент за ремонт на мрежата в селото, местните хора ще преминат към гражданско неподчинение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук