Задържаният за данъчни измами млечен бос коментирал убийството на Иво Стаменов

0
16212

Задържаният за данъчни измами шеф на голяма фирма за млечни продукти Стефан Василев е говорил за убийството на началника на отдел „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов.

Василев, който е обвинен за данъчни престъпления, е чут да коментира убийството в СРС, съобщи „24 часа„, позовавайки се на собствени източници.

Репликите на Василев били уловени в СРС, след като Стаменов беше прострелян на столичната улица „Дунав“ в личния си джип през месец декември 2017 година.

Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел „Фискален контрол“ в НАП беше прострелян в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано.

На 12 януари беше съобщено, че Иво Стаменов е починал в болницата.

Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността.

Към момента все още не е ясно кой застреля данъчния шеф.

Следва да се установят какви са били отношенията между Стефан Василев и Иво Стаменов, пише „24 часа„.

Припомняме и че бизнесменът Стефан Василев е обвинен за ръководене на престъпна група за данъчни измами. Той беше задържан на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Василев укрил 900 хил. лв. от ДДС за период от 4 месеца. Според прокурорите укритата сума е по-голяма.

В хода на акцията властите претърсиха над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София.

Близки до разследването източници на вестника разказали, че Василев бил във война и с разстреляния в началото на т.г. в София бизнесмен Петър Христов, който бе собственик на млекопреработвателното предприятие „Лактима“.

Припомняме, че на 8 януари, понеделник, бизнесменът Петър Христов беше разстрелян показно пред офиса си в столични квартал „Манастирски ливади“, на улица „Ралевица“. Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален.

Стана ясно, че Петър Христов е застрелян с професионално оръжие – чешки картечен пистолет „Скорпион“. В района на убийството видеокамерите на са работили. Според разследващите полицаи убиецът е професионалист, защото такова автоматично оръжие се използвало от професионални убийци за мокри поръчки.

Една от версиите, по които работи полицията, е отмъщение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук