Задържаха 77 души при мащабната спецакция срещу битовата престъпност

0
8337

По разпореждане на главния секретар на МВР Младен Маринов на територията на цялата страна от вчера се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред. В нея освен полицейските сили на областните дирекции, са включени и служители на Дирекция „Жандармерия“.

В рамките на вчерашния ден планирани действия са извършени на териториите на София и ПерникВ хода на операцията столичните полицаи и жандармеристи са проверили общо 1 715 лица и 1 060 автомобила. Задържани са 77 души, 6 от които са били обявени за издирване.

За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

На територията на Ботевград са проверени 470 лица и 215 автомобила. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самокови с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР-София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи. В друг инспектиран обект в Самоков – за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина.

Съставен е констативен протокол.

В рамките на спецоперацията на територията на Самоков са проверени общо 512 лица и 395 автомобила. Съставени са 61 акта за установени административни нарушения, а задържаните са 14 души.

При извършените съвместни проверки на осем адреса в село Костенец е установено съхранение на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Съставени са девет акта по Закона за горите и незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

При проверка в къща в село Видраре, община Правец, са установени и иззети общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол. Материалите по случая са подготвени за изпращане в Митница- Столична за реализиране на административно-наказателна отговорност.

В рамките на проведената на територията на област Перник операция смесените екипи са извършили проверки и в седем автоморги. За констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.

Днес засилено полицейско присъствие има в Благоевград, Кюстендил, Видин, Монтана и други. В хода на акциите са задържани около 50 души за различни престъпления, съобщи БНР.

Очаква се действията на МВР да продължат и в следващите дни. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук