Започва поетапното изписване на оцелелите от катастрофата на АМ „Струма“

0
54

Започва поетапното изписване от „Пирогов“ на седемте души, които успяха да се спасят от горящия северномакедонски автобус на АМ „Струма“Състоянието им е стабилно.

Днес се очаква да бъдат изписани двама души, чието състояние е било най-леко. Те ще бъдат транспортирани с линейки до болница в Скопие.

За пострадалите се полагаха необходимите медицински грижи от деня на постъпването им в „Пирогов“.

В понеделник се очаква да бъдат изписани още двама души, във вторник – също двама и в сряда – още един.

„Имахме среща с няколко компании, които ще бъдат ангажирани с превозването, а през следващите дни планираме и срещи със семействата, за да разберем техните искания за предаване на телата“, каза македонският външен министър Османи.

Раненият сръбски гражданин ще бъде откаран в Сърбия, а македонските – в Скопие, като организацията по транспортирането им е поверена на министерството на здравеопазването, заяви още Буяр Османи. Пострадалите ще бъдат настанени първо в лечебни заведения, докато не се прецени, че могат да бъдат освободени за домашно лечение.

 

БГНЕС

 

Припомняме, че трагичният инцидент стана малко след 02:00 ч. през нощта на 22 срещу 23 ноември. От общо 52 пътници в автобуса, едва седем души успяха да се спасят и бяха откарани в болница. Хората са се връщали от екскурзия от Турция към Република Северна Македония. За момента две са основните версии, по които се работи – човешка грешка и техническа неизправност. Властите и на двете държави са ангажирани със случая.

 БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук