Започна срещата на Борисов с Меркел (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

0
1445

Ще защитавам българската позиция, категоричен е премиерът

Започна срещата с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсук, където публикува и снимки.

В разширените дискусии участват и министър-председателите на Хърватия, Словения и Австрия. Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия. Основна тема на дискусиите е мигранстката криза.

„Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема. Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем”, увери премиерът.

„Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона”, пише обще Борисов.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук