Затварят училищата при повишаване на броя на заразените с COVID-19

0
112

При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас ще се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките. Това заяви зам.-здравният министър доц. Георги Иванов в ефира на NOVA. “Очакваме след два, три дни да видим какво е станало през ваканцията. Децата разнасят в семействата си вируса“, аргументира се той.

Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души, уточни той.

Зам.-здравният министър обяви още – България е договорила и е готова да внесе новите две нови лекарства. Те са специално разработени за борба с COVID-19. Единият препарат е на Pfizer, другият е на Merck. Общо 50 хиляди опаковки ще бъдат доставени от двата лекарствени препарата.

Той обяви, че проблемът с фалшивите зелени сертификати е сериозен. Към момента се водят 32 дела за издаване на неистински документи.

Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но помага за по-лекото протичане на заболяването”, обясни още зам.-министърът на здравеопазването.

В София COVID леглата са заети на 60%, заяви още той. По думите му общите проучвания показват, че Омикрон протича по-леко. „Това означава, че повечето болни ще се лекуват в домашни условия. В тази връзка предвиждаме да увеличим броя на COVID зоните”, обяви още доцентът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук