За пореден път показаха неуспехите с газа на Василев и Петков

0
159

Всички наши успехи ясно показват неуспехите на ПП и ДБ, заяви служебният министър Росен Христов

Направихме така, че да черпим изключително малко количества природен газ от „Чирен“ през януари. Това заяви пред БНТ служебният министър на енергетиката Росен Христов. Причината е да се държи цената в микса ниска.

За договора с турската компания „Боташ“ Росен Христов каза, че врявата се надига от „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Всички успехи, които направихме, ясно показват техните неуспехи, коментира Росен Христов.

Само че това количество в „Чирен“ няма как да се обезцени и после да си го ползваме евтино, тъй като газохранилището е нагнетено при висока цена на газа. Рано или късно това количество трябва да се изчерпи, коментира Христов.

През октомври и ноември сме имали достъп до по-евтин газ, затова всички количества са пуснати на пазара, за да се усети глътка свеж въздух. В момента усилията са цената да се държи под 200 лв. за 1000 кубически метра, което дава възможност на икономиката да работи в по-системен режим.

Трябва да се мисли за българската икономика в целокупност, коментира Христов. По думите му правителството работи в абсолютен синхрон, с което е почнало за спада нивото на инфлацията.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук