Зловеща мистерия с изгорял българин в Кипър, полиция и пожарна в недоумение СНИМКИ

0
227

Предварителното разследване повдигна повече въпроси, отколкото отговори относно причината за пожара или времето и начина на смъртта

Чужденец беше намерен мъртъв в апартамент в Хлорака, Кипър, в сряда, след като съседи съобщиха за пожар.

Предварителното разследване повдигна повече въпроси, отколкото отговори относно причината за пожара или времето и начина на смъртта, пише „Катимерини“.

Местни медии съобщиха, че жителите на района на Хлорака, област Пафос, са уведомили властите в сряда сутринта преди 9 сутринта, след като са чули звуци от експлозия на улица Периклеус, където е избухнал пожар в апартамента.

Пристигналите на място пожарникари установили, че огнището на пожара е в спалня, където открили на леглото изгорял 46-годишен българин.

Но в докладите се казва, че служителите не са установили причината за пожара, но също така не са открили никакви електрически или отоплителни уреди, които биха могли да причинят инцидента.

Според Reporter разследващите от пожарната също смятат, че звуците, чути от съседите, може да са били отчетливите звуци от счупване на стъкло, отнасящи се до малък прозорец на спалнята и стъклен прозорец на вътрешния двор.

Някои свидетели първоначално казаха, че се смята, че 46-годишният мъж е бил сам, но местните медии по-късно съобщиха, че той е бил приютен от сестра си и нейния съпруг, и двамата живеят постоянно в Пафос.

Жертвата, чиято самоличност все още не е официално потвърдена, наскоро е пристигнала в Кипър и е работела в местен супермаркет в Хлорака.

Разследващите все още не са изключили нищо според областния директор на полицията в Пафос Михалис Николау, който потвърди, че в спалнята е намерено овъглено тяло.

Местните медии казаха, че зетят на жертвата, който казва, че е спал в съседната стая, е казал на властите, че се е събудил и е излязъл от апартамента, след като е чул силни звуци.

Полицейските следователи разговарят с лица от обкръжението на жертвата, както от работата, така и от семейството, докато са получени ДНК проби, за да се идентифицира тялото, което се твърди, че е изгоряло до неузнаваемост.

Съдебният патолог Николас Хараламбус, който извърши аутопсия на жертвата, каза, че причината за смъртта въз основа на предварителните констатации е овъгляване.

Но начинът на смъртта все още не може да бъд установен.

Изпратени са допълнителни проби в лаборатория за токсикологични и хистопатологични изследвания, като все още не е изяснено дали жертвата е била мъртва преди избухването на пожара.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук