Иванчева остава в болницата до утре

0
17193
От около 13 ч. до 19 ч. във вторник Иванчева прекара на платното в белезници, а от 19 до към 23 ч. са извършвани с нея процесуално-следствени действия, но не в прокуратурата или следствието, където им е мястото, а в Министерството на младежта и спорта, което е институция на изпълнителната власт.

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева остава в ендокринологията в сградата на Майчин дом на Александровска болница до утре.

Иванчева няма да бъде изписана днес. Това съобщи бившият пиар на общината в „Младост“ Петър Кърджилов, цитиран от offnews.

Предвидено е Иванчева да бъде изписана утре в 14 часа. Днес медиците ще направят на бившата кметица ядрено магнитен резонанс (ЯМР).

Припомняме, Иванчева влезе в болница на 1 август. Тя беше транспортирана с белезници и окови на краката, което предизвика силно възмущение от начина, по който се третират затворниците у нас.

Няколко дни след това стана ясно, че всъщност поставянето на специални колани и на белезници на ръцете и краката на арестанти у нас е масова практика. Това, по думите на бившия български съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург Здравка Калайджиева, е в нарушение на правата на затворниците и обвиняемите.

Темата коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, която попита през социалните мрежи Цецка Цачева, Екатерина Захариева и Цвета Караянчева защо „довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените“, визирайки отношението към Иванчева.

Общественият защитник Мая Манолова пък призова министъра на правосъдието Цецка Цачева да предприеме незабавни и ефективни административни мерки по преустановяване на унизителното отношение спрямо затворниците у нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук