ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха избягалия затворник при акция в Ловешко

0
7575

Избягалият затворник Борис Иванов е задържан от полиция на изхода на град Летница. По информация на „Бгнес“ Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан.

В издирването на мъжа участваха екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите.

Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започна още снощи след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в самото Александрово и в село Дойренци.

Сигналът е подала жителка на село Александрово:

„Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи.“

Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч – млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.

Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко престъпления.

Очаква се той да бъде върнат тук в Ловешкия затвор, но най-вероятно първо ще бъде откаран в Следствения арест в полицията в Ловеч.

Цялото ръководство на МВР пътува за Ловеч, където се очаква специална пресконференция.Image result for полиция избягал затворник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук