Извънредно и първо в DAILYPRESS.bg TV! Началникът на НСО Ангел Антонов подаде оставка (ОБНОВЕНА)

0
59017

Репортаж по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg TV/СОФИЯ – МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Началникът на НСО Ангел Антонов е депозирал оставката си в администрацията на президента, предаде репортерът на Информационна агенция „Дейли Прес“ Тодор Стефанов който се набира в сградата на МС.

Министерският съвет дава съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана.

Ген. Антонов е депозирал пред президента на Република България писмо, с което желае да бъде освободен от поста. Решението на Министерския съвет във връзка със съгласувателно писмо от администрацията на президента, каквото е изискването на Закона за НСО.

Резултат с изображение за ПЪРВО В DAILYPRESS.bg TV! Протест в защита на лъвчетата Масуд и Терез пред МС
Тодор Стефанов

Агенция „Дейли Прес“ припомня, че президентът Румен Радев заяви на 24 януари 2018 г., че НСО от служба пряко подчинена на президента, стана служба към президента, който осъществява по закон нейното общо ръководство и контрол с 3 правомощия.

Реалният контрол по закон се осъществява от постоянна комисия. Началникът на НСО по закон няма пряк началник в момента, подчерта тогава президентът Радев. В годините прогресивно от президентската институция се отнемат правомощия. Президентът по силата на сегашните закони има квоти в комисията за незаконно придобито имущество и в комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Къде отиват хората на президента, просто се изпаряват. Това, което става, не е добре за българската демокрация, трябва да се основава на баланса на властите. Когато този баланс межди институциите се наруши в полза на една, когато имаме прекомерна концентрация на власт в правителството и формална, и неформална, резултатите са налице, каза още Радев.

Източник видео: BiTelevision

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук